Условия за ползване

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между ДАК-22 ЕООД (наричан по-долу Lodkite.com) от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн Lodkite.com (наричан за краткост "сайт"). Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на Lodkite.com (с изключение на линка към настоящите "Общи условия"), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия".

ДAK-22 EООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
гр. Сливен, ул. Текстилец 3-Б-3 и ЕИК по БУЛСТАТ: BG119091094.

 

РЕГИСТРАЦИЯ

За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в Lodkite.com стоки, е необходимо първо да се регистрирате.
При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия"" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

 

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Личните данни, които Lodkite.com получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Lodkite.com гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите предвидени в действащото законодателство.
Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на Lodkite.com, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на потребителя.

 

СИГУРНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Потребителят носи пълна отговорност относно опазването на потребителските имена и пароли, както и за действия на трети лица със същите. При съмнение за неправомерен и неоторизиран достъп, откраднати или изгубени име и/или парола, Потребителят следва да уведоми  Lodkite.com незабавно с цел прекъсване на достъпа до личната информация.
Lodkite.com осигурява високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта чрез криптиране.
Потребителят се задължава да поддържа актуална личната си информация и да нанесе своевременно промени относно смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща. Lodkite.com не носи отговорност за недоставени поръчки, поради неактуална информация и повторното им изпращане се поема от Потребителя.

 

ПОРЪЧКА

Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начинa на доставка и начина на плащане. След финализирането на поръчката на посочения от Вас телефон ще получите потвърждение със същата информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани от оператор по е-майл или телефон. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил.

 

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. Lodkite.com има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените Lodkite.com има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. Lodkite.com се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена.

 

НАЧИН, СРОК И ЦЕНА НА ДОСТАВКА

Начините на доставка, предлагани от Lodkite.com са следните:

 • Доставка със спедиторска фирма
 • Вземане от магазин

Срокът на доставка до избраната от Потребителя крайна дестинация е до 7 работни дни.
Стоката може да бъде взета от избрания от Потребителя магазин не по-рано от 3 дни от подаването на поръчката и задължително след потвърждение от страна на Lodkite.com.
Цената за доставка на стока се определя на база тегло, размер и дестинация, съгласно цените на избраната спедиторска фирма. Цената за доставка на избраните арикули, се калкулира автоматично при приключване на поръчката. Ценова листа е достъпни на интернет сайтовета на спедиторската фирма. Lodkite.com използва услугите на следната спедиторска фирма:

 •  Еконт експрес

В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, Lodkite.com се задължава да уведоми Потребителя за това и да посочи нова дата на доставка.

 

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
 2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.
 3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
 4. Липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

 

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

 1. Плащане при доставка (наложен платеж): При получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.
 2. Плащане по банков път: Заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от Lodkite.com банкова сметка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера.
 3. Плащане през EPAY.BG (поддържа плащане с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic): При избиране на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на Epay.bg, за да финализирате транзакцията; след постъпване на плащането в нашата система започва обработката на вашата поръчка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера. През системата на ePay.bg, могат да се заплащат стоки до 2000 лева.
 4. Директно плащане с карти (MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron/Classic, Vpay и JCB). Заплащането се извършва чрез системата на PayPal. При избор на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на PayPal, за да извършите плащането. Нужна e регистрация. При получаване на стоката не дължите плащане на куриера;

 

ОТКАЗАНИ ПОРЪЧКИ, РЕКЛАМАЦИИ И ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И ПОРЪЧКИ

Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя.
Потребителят има право, без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да върне получената стока в срок до 7 работни дни, считано от деня на получаването й.
В този случай Потребителят трябва да върне стоката в запазена оригинална опаковка, с ненарушена цялост и неизползвана, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
При неизпълнение на тези условия Lodkite.com запазва правото си да откаже да приеме върнатата стока и съответно да не възстанови пълната сума, платена от Потребителя.
Потребителят е длъжен да уведоми писмено Lodkite.com относно желанието си да върне стоката/стоките на имейл: sales@lodkite.com и да я/ги върне на посочен адрес, като разходите по връщането са за сметка на Потребителя.
В случай на връщане на доставен вече продукт и спазване на условията за цялостност на опаковката и неизползване на стоката, Lodkite.com възстановява сумата по стойността на продукта/ите в 30-дневния законоустановен срок чрез платежното средство, ползване за плащане на поръчката. Всички разходи, които Потребителят е направил за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността на продуктите от поръчката остават за негова сметка.

 

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

Всички стоки, предлагани в Lodkite.com, са предоставени от официални представители и вносители. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване.

 

ПОКУПКА НА КРЕДИТ

Lodkite.com не предоставя възможност за закупуване на стока/и от сайта на кредит!

 

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Цялото съдържание на сайта, вкл. снимки, графики, текстове, дизайни и пр. са собственост на  Lodkite.com. Всяко използване на изброените по неизчерпателен начин по-горе материали включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на Lodkite.com се наказва по предвидени от закона начини.