• Катамаран Topaz 16 S Катамаран Topaz 16 S Roll over image to zoom in

Катамаран Topaz 16 S

Предварителна заявка

15 799,00 лв


Цена без ДДС: 13 165,83 лв
Производител: Topaz
Код на артикула: Topaz 16 S

Възможни варианти


* Topaz 16:

Катамаранът Topaz 16 S - спираща дъха скорост, удивително управление и устойчивост!

След задълбочени проучвания и тествания, новият ротационно отлят катамаран от Topper International е представен през 2007 г. Катамаранът Topaz 16 е проектиран от Ив Лодей и Роб Уайт. Лодей и Уайт са един от най-известните международни екипи, занимаващи се с катамарани, и затова не е изненада, че те са създали този невероятен нов катамаран.

Катамаранът Topaz 16 има зашеметяващи възможности. Както може би се досещате този катамаран е безпощадно бърз. От друга страна той лесно може да бъде управляван дори от неопитен екипаж. Впечатляващите характеристики на катамарана се доближават до тези на олимпийските състезателни лодки. Topaz 16 е симпатичен и изключително устойчив.

Катамаранът Topaz 16 може да се справи с всякакви условия. Тестван при сурови условия от Sunsail, Topaz 16 не се спира пред никакви изпитания. Корпусите са конструирани чрез вече легендарната техника за ротационно отливане TRILAM, използвана при невероятно успешния клас платноходки Topaz, което прави катамарана Topaz 16 невероятно здрав и издръжлив.

Уникалната форма на корпуса при този модел прави от големите вълни детска игра, засенчвайки дори много по-големи катамарани. Корпусите имат скегове вместо прибиращ се шверт, така че изтеглянето на брега е лесно и безопасно. Леките корпуси от металосен TRILAM са лесни за боравене на сушата и на практика не изискват поддръжка.

Работата с такелажа на Topaz 16 е сравнително проста, и той може да се събира и съответно разпъва бързо и лесно. При силни ветрове има възможност за свиване на грота, а стакселът може да се събере за секунди.

Компонентите на катамарана Topaz 16 осигуряват ненадмината производителност и изключителна издръжливост. Частите за управление, от вдигането на грота и стаксела до боравенето със шкота, са механизирани, така че дори млад или по-лек екипаж може да борави с тях с лекота при сила на вятъра до 4-5. Системата на руля е сходна с тази на много от състезателните катамарани висок клас, и е била изпитана и тествана при екстремни условия.

Като обобщение, катамаранът Topaz 16 осигурява безпрепятствено плаване за изключително широк диапазон възрасти и възможности – едно наистина невероятно изживяване по вода!

СКОРОСТ

Катамаранът Topaz 16 ни въвежда в света на забавленията и високите скорости, като същевременно ни изненадва и с опростения си дизайн и лекота при плаване.

УПРАВЛЕНИЕ

Перфектните характеристики на катамарана Topaz 16 го правят достъпен за всякакъв тип моряци и също така осигуряват лесно боравене с такелажа. Катамаранът предоставя чудесна възможност за всички, в това число леки или сравнително неопитни моряци, да плават при високи скорости, като същевременно запазят пълен контрол над плавателния съд.

БЕЗ ОСОБЕНА ПОДДРЪЖКА

Корпусите на катамарана Topaz 16 са изработени посредством популярната в момента технология за ротационно отливане Topaz в полиетилен TRILAM. Поради това, корпусите са изключително здрави и издръжливи, и на практика не изискват поддръжка.

СЪОТНОШЕНИЕ МЕЖДУ КАЧЕСТВО И ЦЕНА

Методът на конструиране на Topaz 16 е изключително икономически ефективен, което прави катамарана наистина достъпен, на цена под 19000 лв.

ИЗБОР НА ТАКЕЛАЖ

Topaz 16 също предлага три варианта при избор на такелажа – всеки от които използва същите мачта, корпуси, бимси, трамплин и рул, което позволява да обновите такелажа, без да си поръчвате и нова лодка.

Базовият модел носи името Topaz 16 S. Буквата S в името означава, че той е предназначен за обучения и включените единичен трапец, грот от Дакрон и стаксел са идеални за тази цел.

Стандартният модел, Topaz 16 C, включва двоен трапец, грот от Майлар и стаксел.

Също така се предлага и модел от висок клас - Topaz 16 CX, който предлага допълнителна турбо мощност на асиметричния генакер, заедно с двойния трапец.

Ветрилна площ
Площ на основното ветрило 11.18 м2 / 11.58 м2
Площ на спинакер/генакер 11.18 м2
Площ на стаксел 2.17 м2 / 2.67 м2
Размери
Дължина 4.72 м.
Тегло 140 кг.
Ширина 2.25 м.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML кода се показва като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: