• Катамаран Topaz 14 C Катамаран Topaz 14 C Roll over image to zoom in

Катамаран Topaz 14 C

В наличност

12 599,00 лв


Цена без ДДС: 10 499,17 лв
Производител: Topaz
Код на артикула: Topaz 14 C

Възможни варианти


* Topaz 14:

Катамаран Topaz 14 C.

Класът катамарани Topaz е проектиран от международните легенди в състезанията с многокорпусни лодки Ив Лодей и Робърт Уайт. С такъв произход и опит в плаването, без да споменаваме доказаните им постижения в проектирането, за никого не е изненада, че Ив и Робърт са създали такъв невероятен клас катамарани.

Корпусите на катамараните Topaz са ротационно отляти в тройно ламиниран металосен, който на практика е неразрушим и не изисква никаква поддръжка. Доказаният TOPAZ TRILAM метод на конструиране на лодките Topper няма конкуренция във ветроходството и е уникален за малките лодки и катамараните от клас TOPAZ. Благодарение на използваната специална технология на конструиране и по-високия клас материали, продуктите от клас Topaz TRILAM имат по-голяма устойчивост, здравина и надеждност от другите подобни продукти, предлагани на пазара.

Моделът TOPAZ 14C/CX е достъпен, но високоефективен катамаран, създаден за двама души средно тежък до лек екипаж. Върху трамплина има място за трима за пътуване по море. Катамаранът Topaz 14C разполага с двоен трапец и има внушителна площ на платната от 11.50 m2 благодарение на огромния грот от Дакрон и стаксела. Моделът 14CX разполага с чудесен 10.00 m2 генакер, който осигурява повече мощност при движение по посока на вятъра. Катамаранът TOPAZ 14 XTREME е версия с допълнителни екстри и е пригоден за управление от един човек. XTREME разполага със страхотен грот от Майлар, тип “fathead” (с отсечен връх), комбиниран с 9.90 m2 асиметричен генакер и трапец, за да се възползва максимално от наличната задвижваща сила. Катамаранът 14 XTREME е върхово постижение и е пригоден за широк диапазон тегло на екипажа.

“Катамаранът Topaz 14 е някак си по-специален” “Веднага щом се качиш на борда разбираш, че ти предстои добро плаване. Усеща се като лека и бърза малка лодка” “Преди всичко той притежава отлична функционалност и може да осигури страхотни възможности за състезаване на моряците с тегло до 80 кг. Също така се предлага на много добра цена.” - Y&Y.

Ветрилна площ
Площ на основното ветрило 9.55 м2 / 10.32 м2
Площ на спинакер/генакер 10.00 м2
Площ на стаксел 1.95 м2
Размери
Дължина 4.25 м.
Тегло 110 кг.
Ширина 2.05 м.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML кода се показва като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: