• Ветроходна лодка Topaz Xenon Ветроходна лодка Topaz Xenon Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Xenon Ветроходна лодка Topaz Xenon Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Xenon Ветроходна лодка Topaz Xenon Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Xenon Ветроходна лодка Topaz Xenon Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Xenon Ветроходна лодка Topaz Xenon Roll over image to zoom in

Ветроходна лодка Topaz Xenon

до 2 - 3 дни

17 299,00 лв


Цена без ДДС: 14 415,83 лв
Производител: Topaz
Код на артикула: Xenon

Ветроходна лодка Topaz Xenon.

Topaz XENON е бърза лодка, която предлага вълнуващи изживявания, тонове забава – и все пак е в улеснение на ползвателя, контролируема и страхотна вещ за парите си. Тя е двуместна лодка предназначена за катерене, но с добавен бонус от опционален трапец. XENON е както бърза и забавна, така и стабилна и контролируема, така че вие да прекарвате повече време по водата и по-малко в нея. Удоволствие е да плаваш още от първия ден с уникалния извит на дъга корпус. Невероятния корпус е с ширина 2 метра. Внушителния корпус позволява на екипажа с лекота да контролира огромния източник на сила и допринася за много удобен, просторен и подреден кокпит.

XENON е оборудвана с елегантен заострен корпус, който да подобри още повече нейната невероятна стабилност. Лодката има gnav система, която увеличава пространството на палубата и още повече намалява безпорядъка в кокпита.

Здравото платно от Mylar с лати, идва с риф система, която позволява лодката да се настройва за да пасва на широк спектър от нива на умения.

Безпрецедентната TRILAM конструкция на Topper отново е използвана тук, което значи, че лодката ще устои на цялото напрежение от тренировки и състезания и е практически необслужваема. Доставя се с епоксиден шверт и рул, като стандарт е заложено и най-висококачественото оборудване.

Най-накрая, достъпен клубен съзтезател.

„Направен да стане модерна състезателна класика“ - Сп. DINGHY.

Xenon e една отлична високоефективна бърза двуместна лодка, която е перфектна, за да въвлечете приятеля или партньора си в плаване без трапец или клубно състезание. Тя е на половината от цената на своите съперници в класа си и е избрана за лодка на престижното шампионско събитие Endeavour Trophy през 2005 и също през 2006. Силно се препоръчва от пробните отбори на яхтинг пресата и има печат за одобрение от някои водещи имена в Британското плаване.

„XENON има страхотен потенциал  като един дизайнерски състезателен клас със хубав външен вид, страхотно представяне и добре проектирана платформа.“

Допълнителна широчина за повече контрол.

Topaz XENON предлага уникален лукс чрез наистина голямото съотношение на ширина на корпуса и дължина. Важната за всичко допълнителна ширина на корпуса означава, че силата на платната е лесна за контролиране и гарантира комфорт и стабилна платформа при всякакви възрастови групи. Ето защо, за разлика от повечето други състезателни лодки, XENON е изключително щадящ и многофункционален. За да може да прекарвате повече време в плаване отколкото в плуване.

"XENON разполага с безкомпромисна стабилност и това определено се отразява на представянето при плаване. При насрещен вятър лодката е добре балансирана, докато по посока на вятъра sizeable gennaker (платното) разполага със значителна сила без да се чувства застрашеност. Xenon плава с лекота и се засилва дори при най-малките пориви на вятъра.” - Сп. DINGHY.

"Наслада е да се плава с XENON, тя има всички признаци за лодка с двойно предназначение. Широкия корпус е стабилен, с достатъчно място за екипажа. Тя има страхотен потенциал на една лодка от съзтезателен клас и неочаквания вид на Xenon като една лодка, която е също страхотна за плаване със семейството.” - Сп. YACHTS & YACHTING.

Технология със заострен връх на корпуса за по-голяма стабилност.

Атрактивният заострен връх на корпуса допълнително подобрява условията на стабилност и контрол. Това означава, че Xenon остава над водата, когато много други съперници се обръщат. По този начин ще прекарвате повече време над водата околкото в нея!

„От момента, в който стъпих в Xenon, безкомпромисната стабилност веднага стана очевидна. Плаването при попътен вятър е удоволствие, със извития корпус порещ водата, позволяващ ви да завъртите лодката и да извършвате маневри без дори да се замисляте” - Сп. DINGHY.

Безпрецедентна конструкция и крайно качество.

Несравнимите знания на Topper International в термопластиката значат, че най-последните напредъци в технологията на материалите са напълно използвани в производството на един изключително здрав, лек, корав и устойчив корпус. The Metalicene TRILAM отливка на корпуса е трислойна сандвич конструкция с твърд външен слой, който дава изключителна здравина при удар, а вътрешността от пяна прави конструкцията лека и изключително плавателна. Технологията при Topaz е обект на завист в индустрията. Това, което получавате е един корпус с минимална поддръжка и на практика неунищожим.

Клубен състезател на най-добра цена.

„Огромно ценово предимство над по-старите съперници като 2000 и 400”  - Сп. YACHTS & YACHTING.

Xenon символизира страхотна стойност за продажната си цена в сравнение с други лодки от нейния тип.  В нея са използвани последните техники на термопластично производство, което допринася за супер здрав корпус на възможно най-приемлива цена. Това е ключовата причина, защо Topaz се продава значително на по-ниска, цена отколкото вие очаквате. Технологията на широкия и заострен корпус правят XENON много по-достъпен от подобни клубни състезателни лодки, а и цялото семейство може да се наслаждава на XENON като лодка за забавления с капацитет до 4-ма души. Тази уникална многоцелева възможност подчертава стойността на XENON.

“Невероятен стил... Държи се прекрасно, изключително лесен за управление при вятър, развива невероятна скорост и е изумително стабилен. А най-голямото от всички предимства на Topaz Xenon е неговата чудесна цена.“ - Сп. DINGHY.

Спецификация:

дължина - 4,50 м.; ширина - 2,00 м.; тегло - 125 кг.; площ на стаксел - 3,61 кв. м; площ на спинакер - 16, 38 кв. м.

  • Вълнуващо плаване, даващо несравним контрол.
  • Прецизна и лесна употреба.
  • Широк бимс за лесна работа с мощните двигателни сили и гарантиран комфорт при плаване.
  • Корпус със заострен връх за по-голяма стабилност.
  • Изключително здрава и почти не изискваща поддръжка конструкция от TRILAM.
  • Официална платноходка за Endeavour Trophy и Mount Haes Trophy
Ветрилна площ
Площ на основното ветрило 11.89 м2
Площ на спинакер/генакер 16.38 м2
Площ на стаксел 3.61 м2
Размери
Дължина 4.50 м.
Тегло 125 кг.
Ширина 2.00 м.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML кода се показва като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: