• Ветроходна лодка Topaz Vibe X Ветроходна лодка Topaz Vibe X Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Vibe X Ветроходна лодка Topaz Vibe X Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz Vibe X Ветроходна лодка Topaz Vibe X Roll over image to zoom in

Ветроходна лодка Topaz Vibe X

до 2 - 3 дни

13 099,00 лв


Цена без ДДС: 10 915,83 лв
Производител: Topaz
Код на артикула: Topaz Vibe X

Ветроходна лодка Topaz Vibe X.

Оригиналната малка лодка Vibe е един от най-успешните класове на Topper. Тази пъргава лодка ни осигурява бързина и забавление, но също така тя е много стабилна и лесна за управление. Проектирана е да прави вълнуващото плаване достъпно за млад, неопитен и лек екипаж.

Vibe X използва същия корпус като оригиналния Vibe, който е доказан като изключително стабилен, лек и компактен. Спортният Vibe X е подобрена модификация на оригиналния Vibe с добавен по-голям и по-мощен такелаж. Допълнителната сила е идеална при условия на по-слаб вятър, по-тежки моряци или да предизвиква екипажите, като им вдъхва увереност.

По-големият такелаж предоставя 20% по-голяма площ на платната, а по-високата мачта е приспособена с ванти и краспици за по-добро управление на натиска и наклона на мачтата.

Това осигурява по-лесно стопиране на платната срещу вятъра, с достатъчно опора за по-лек екипаж да използва трапеца без да регулира такелажа, плюс по-дълъг горен край на мачтата, за да се опъва значително по-големият асиметричен спинакер.

Не е изненада, че имаме много повече мощност, най-вече по посока на вятъра. Най-голямото предимство на устройството на Vibe X е тази допълнителна мощност при по-слаб вятър, което позволява лодката да се плъзне по-рано по повърхността на водата и да плава по-бързо.

Разполагаме с достатъчно много място в задната част на кокпита за един възрастен на щурвала и достатъчно пространство на планшира за екипаж, който да се наслади на гладкото плаване.

Идеалната маса на екипажа на Vibe X е около 60 кг. Едновъжената система на спинакера е специално проектирана за лесно управление от лек и млад екипаж, за да вдъхне увереност дори при по-силни ветрове. Идеалният човек на щурвала трябва да тежи под 75 кг и да може да удържи лодката в хоризонтално положение, за да се наслади на мощното изживяване от плаването.

Стандартният модел Vibe също е страхотен избор за младите, леки и неопитни моряци, които търсят достъпно и вълнуващо плаване. Модификацията Vibe X предлага още повече възможности, за да ви отведе до следващото ниво на преживяване – запазвайки същата отлична стабилност и заострен широк корпус на Vibe. Резултатът – далеч повече контрол и по-малко препятствия, отколкото очаквате от лодка, която на пръв поглед впечатлява само с очарованието си.

Спецификация:

дължина - 3,80 м.; широчина - 1,66 м.; тегло - 75 кг.; площ на стаксел - 2,12 кв.м.; площ на спинакер - 10,60 кв.м.

  • Мощен такелаж за невероятни преживявания.
  • Изключително широкият бимс осигурява стабилно и спокойно плаване.
  • Заострен корпус за допълнителна стабилност.
  • Много здрава и невероятно устойчива конструкция TRILAM, която не се нуждае от поддръжка.
  • Препоръчан клас ‘Овладей плаването’ от Международната федерация по ветроходство.
  • Избрана от Кралската яхтинг асоциация.
  • Voiles et Voiliers Списание ‘Coup de Coeur’ Победител НАЙ-ДОБРА МАЛКА ЛОДКА.
Ветрилна площ
Площ на основното ветрило 8.21 м2
Площ на спинакер/генакер 10.60 м2
Площ на стаксел 2.21 м2
Размери
Дължина 3.80 м.
Тегло 70.00 кг
Ширина 1.66 м.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML кода се показва като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: