• Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Roll over image to zoom in
  • Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Ветроходна лодка Topaz TAZ Race Roll over image to zoom in

Ветроходна лодка Topaz TAZ Race

В наличност

4 199,00 лв


Цена без ДДС: 3 499,17 лв
Производител: Topaz
Код на артикула: Topaz TAZ

Ветроходната лодка Topaz TAZ Race - най-достъпната семейна и тренировъчна лодка!

Topaz TAZ е най-достъпната семейна и тренировъчна лодка, предназначена за един или двама души екипаж. Две платна за двама души – перфектното решение за млади семейства и за школите по ветроходство. Очевидно е защо хиляди хора избират Topaz TAZ, за да въведат начинаещите в света на ветроходството. Тя е опростена, забавна и наистина страхотна. С тегло от само 40 кг, TAZ е лесна за боравене както във водата, така и на сушата, дори и от най-малките. Веднъж стъпили на борда на TAZ, и напълно начинаещите моряци се чувстват в свои води. Тази лодка вдъхва увереност и буквално в рамките на минути начинаещите вече са я овладяли и се чувстват удобно.

Характеристики и предимства на ветроходната лодка Topaz TAZ Race

Простота.

Дори най-малките се чувстват безопасно, удобно и уверено в страхотния нов модел TAZ. Нейният ултрамодерен дизайн, напомнящ този на Topaz, предизвиква моментален интерес. Веднъж спусната във водата, изключително надеждната лодка TAZ ще ви достави удоволствие, спечелвайки нов верен мореплавател.

Просторен самооттичащ се от вода кокпит.

На борда, моделът TAZ създава впечатление за много по-големи размери от действителните. Самооттичащият се от вода кокпит, в стил Topaz, е просторен, уютен и комфортен. Има повече от достатъчно място за учител и ученик, които да плават заедно без да се чувстват неудобно или хванати на тясно. По-високият гик създава усещане за повече пространство и осигурява швертът да бъде монтиран преди отплаване.

Невероятно здрава и устойчива конструкция на корпуса.

Прецизно отлятата трислойна “сандвич” конструкция TRILAM – доказана от системата Topaz – е уникална за Topper и гарантира, че никоя друга ротационно отлята платноходка не може да се конкурира с моделите Taz и Topaz, що се отнася до здравина, устойчивост и издръжливост.

Ръкохватки за пренасяне.

Ръкохватки за пренасяне, тип Topaz, са монтирани на носа и кърмата за лесно потегляне и връщане.

Люкове за съхранение.

Пакети с продукти могат да се поставят в специално предвидените люкове за съхранение на ключове, студени напитки и др.

Изпитана система за повдигане на руля.

Лесната за използване система за повдигане на руля – същата използвана и в Topper – поддържа здравото отлято острие в отлично състояние. Този стабилен монтаж на руля е сред най-добрите при платноходките.

Лесна и бърза работа с такелажа.

Опростеният такелаж със шпрингове, тип Oppie, и централният шкот са уникално лесни за боравене. Необходими са ви само няколко минути, за да потеглите. Ръкавът на платното и свободната му долна част елиминират луфтовете и стягането, и правят боравенето с такелажа по-бързо и лесно.

Лесна за поставяне върху автомобил.

Леката платноходка Taz е лесна за поставяне върху автомобил. Да вземете Taz във водата и да я върнете обратно е изключително лесно.

Поддръжка, която не създава главоболия.

Високотехнологичният ротационно отлят корпус от полиетилен е непотопяем и е далеч по-здрав и издръжлив, отколкото при други лодки на пазара. Корпусът е на практика неразрушим, дори при сериозни удари и ожулвания, нанесени от начинаещи моряци. Но дори в рядък случай на необходимост от ремонт, лесният за обработване полиетилен прави който и да е ремонт не изискващ усилия. Изпробвани и тествани, сглобките и компонентите на Topper Topaz свеждат повредите до минимум.

Бърз напредък.

Моделът TAZ е идеален за въведение и запознаване с плаването с Topper. Известният състезателен клас Topper Junior е с дългогодишни традиции и е признат от Кралската яхтинг асоциация и Международната федерация по ветроходство. Няма по-добър вариант от TAZ за обучение с Topper.

Мнения и коментари за ветроходна лодка Topaz TAZ Race

"По-малка и по-лека, по-бърза и лесна за управление от Topper и Pico, лодката TAZ е с идеални размери, което позволява обучение на деца". YACHTS & YACHTING 2002

"Всъщност TAZ има доста състезателна форма на корпуса със сплеснат заден край, а на мястото на прибиращия се шверт корпусът започва да се изостря към носа. Това позволява на TAZ да се движи бързо срещу вятъра, без да се накланя напред, както и да променя курса си лесно и да ускорява с всеки порив. В спокойни води, TAZ остава стабилна по посока на вятъра и при люлеене". YACHTS & YACHTING 2002

"Този модел осигурява достатъчно сила, благодарение на корпуса на Иан Хаулет, като същевременно с това лодката е опростена и лесна за управление от деца."

"TAZ е с петниста повърхност, защитена от плъзгане, която не е абразивна и е много ефективна от страната на палубата. Тъй като корпусът с конструкция “сандвич” е кух, има много пространство за люкове за съхранение на носа, а щурцът осигурява защитено от вода място за съхранение на резервни дрехи, напитки или сандвичи". YACHTS & YACHTING 2002

"Вътрешните и външните повърхности от полиетилен осигуряват отлична издръжливост, докато слоят от пяна между тях осигурява устойчивост и добра плавателност". YACHTS & YACHTING 2002

"Как би се справила TAZ обърната към вятъра в условията на голям отлив и при бурен вятър със скорост 25 възела? С този сценарий се сблъскват много брегови моряци, но TAZ се справя изключително добре". YACHTS & YACHTING 2002

"TAZ има дължина на корпуса 2.95м и тегло на корпуса 41 кг. Моделът TAZ предлага много място за две деца в кокпита и за разлика от Optimist има висок гик, в който няма да се удрят. CE Сертификатът за категорията на TAZ, препоръчва максимален екипаж от двама души или 150 кг, което на теория позволява на 100-килограмов баща да плава с детето си". YACHTS & & YACHTING 2002

Ветрилна площ
Ветрилна площ 5.39 м2
Площ на основното ветрило 4.39 м2
Площ на стаксел 1.00 м2
Размери
Дължина 2.95 м.
Мачта 5.00 м.
Тегло 60.00 кг.
Ширина 1.20 м.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: HTML кода се показва като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: